Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Την προφυλάκιση των δύο δικαστών που κατηγορούνται ότι αποφυλάκισαν δεκάδες αντιπάλους του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισαν οι τουρκικές Αρχές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Μετίν Εζτσελίκ και ο Μουσταφά Μπασέρ, διέταξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να αφεθούν ελεύθεροι ο Χινταγιέτ Καρατζά, ο πρόεδρος του ομίλου Μέσων ενημέρωσης Σαμανίολου και περίπου 60 αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί στα τέλη του περασμένου έτους με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή και προσέφυγε σε εφετείο με στόχο την ακύρωσή της. Η έφεση έγινε άμεσα δεκτή, ενώ ελήφθη και η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δικαστές. Εν συνεχεία, το εισαγγελικό γραφείο διέταξε τη σύλληψή τους.

Ο Μετίν Εζτσελίκ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και παραμένει υπό κράτηση στην φυλακή Σιλβίρι, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Ο Μουσταφά Μπασέρ παραδόθηκε στις Αρχές το πρωί της Παρασκευής, ενώ έπειτα από πολύωρη ανάκριση αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο δικαστές κατηγορούνται ότι έθεσαν προσκόμματα στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων και είναι μέλη μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης».
Δημοσιεύτηκε: 12:00 μ.μ.
Περισσότερα: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στηρίξτε μας με ένα απλό like... Ευχαριστούμε!