Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αποκλεισμός της Εθνικής από την τετράδα του Ευρωμπάσκετ έφερε στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα και κυρίως γιατί το ροτέισον ήταν περιορισμένο, ειδικά στον προημιτελικό με την Ισπανία, την ώρα που η «γαλανόλευκη» 12άδα θεωρούταν (και όχι άδικα) πολύ «γεμάτη» και με πολλές λύσεις.

Ενα από αυτά τα ερωτήματα, με... αποδέκτη τον Φώτη Κατσικάρη είναι «γιατί δεν έπαιζε ο Βαγγέλης Μάντζαρης;». Ο γκαρντ του Ολυμπιακού περιορίστηκε στον ρόλο του 12ου παίκτη, αφού πήρε τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλον διεθνή από τον ομοσπονδιακό προπονητή (συνολικά 40') στα επτά ματς της Εθνική σε Ζάγκρεμπ και Λιλ και δεν πάτησε παρκέ ούτε δευτερόλεπτο στον προημιτελικό.

 Το SDNA απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα, αποκαλύπτοντας πως ο Κατσικάρης δεν είχε στα πλάνα του τον Μάντζαρη και συγκεκριμένα σκόπευε να μην τον συμπεριλάβει καν στην προεπιλογή των 15 παικτών, την οποία ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου (που έγιναν 16 με την προσθήκη του Γιάννη Αθηναίου)!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε τη συγκεκριμένη σκέψη καθώς δεν «πιστεύει» τον 25χρονο άσο, θεωρώντας πως είναι απλώς... ρολίστας και δεν έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό ρόλο σε τόσο υψηλό επίπεδο, παρότι βέβαια πρόκειται για έναν γκαρντ που έχει τον δικό του ρόλο-κλειδί τα τελευταία χρόνια στις επιτυχίες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα (δύο πρωταθλήματα) και Ευρωλίγκα (δύο κατακτήσεις).

Στο μυαλό του Κατσικάρη υπήρχε η σκέψη να μην κληθεί καν στην προετοιμασία, από σεβασμό πρώτα απ' όλα στον ίδιο τον Περιστεριώτη άσο, αφού από τη στιγμή που δεν τον θεωρούσε αρκούντως πολύτιμο και χρήσιμο για την Εθνική, δεν ήθελε να τον ταλαιπωρήσει άσκοπα στην προετοιμασία. Ωστόσο, η αρχική σκέψη δεν υλοποιήθηκε και ο Μάντζαρης συμπεριλήφθηκε κανονικά στην προεπιλογή, αλλά και στην 12άδα που ταξίδεψε στο Ευρωμπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εξαιρετικά περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του παίκτη δεν οφείλεται επ' ουδενί σε κακές σχέσεις μεταξύ τους, παρά μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αφού ο Μάντζαρης είχε διαφορετικό ρόλο στον Ολυμπιακό, τον οποίο σύμφωνα με τον Κατσικάρη δεν μπορούσε να υπηρετήσει στην Εθνική.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τους μ.ο. του Μάντζαρη στο Ευρωμπάσκετ, οι οποίοι δεν διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με τα πεπραγμένα του πέρυσι στο Μουντομπάσκετ, όπου έπαιζε κατά μ.ο. 7', με 2,2π., 0,3ριμπ. και 0,5ασ.

Ο χρόνος συμμετοχής του Μάντζαρη στο Ευρωμπάσκετ 2015

Vs ΠΓΔΜ (3')

Vs Κροατία (2')

Vs Γεωργία (3')

Vs Σλοβενία (Δεν αγωνίστηκε)

Vs Ολλανδία (19')

Vs Βέλγιο (13')

Vs Ισπανία (Δεν αγωνίστηκε)

M.O.: 1,4π. - 1,2ριμπ. - 0,2ασ. σε 8' συμμετοχής
Δημοσιεύτηκε: 3:31 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,

Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες - Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!