Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Η Nika γεννήθηκε με τις χειρότερες προϋποθέσεις. 

Η μητέρα της ήταν ιερόδουλη και γεννήθηκε με αρκετά εγκεφαλικά προβλήματα. Αλλά μία άγια γυναίκα, η Sarah Conque έκανε αποστολή της ζωής της να τη σώσει και να της προσφέρει μια καλύτερη ζωή.

Αρχικά, οι γιατροί στη Haiti, από όπου κατάγεται και η Nika, διέγνωσαν πως έχει υδροκεφαλία. Είναι μία σπάνια πάθηση κατά την οποί, μεγάλες ποσότητες υγρών μαζεύονται στον εγκέφαλο και είναι κάτι από το οποίο πολλά παιδιά από τη Haiti υποφέρουν. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το 99% των παιδιών που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, πεθαίνουν μέσα στον πρώτο χρόνο.

Η Sarah όμως παρόλο που άκουσε αυτά τα νέα, ποτέ δεν σταμάτησε να πολεμάει για τη Nika. Αντιθέτως, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα.

4

Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί είδαν πως η Nika έπασχε και από υδροανεγκεφαλίτιδα, που σήμαινε ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τον εγκέφαλό της έλειπε και ήταν γεμάτος με νωτιαίο υγρό – που δείχνει πως είχε περάσει σοβαρό εγκεφαλικό στη μήτρα.

«Έμαθα πως η μητέρα είχε προσπαθήσει να τερματίσει την εγκυμοσύνη πίνοντας διάφορα δηλητήρια. Επίσης, προσπάθησε να την πουλήσει στην κυβέρνηση για έρευνες, αλλά δεν την ήθελαν. Βέβαια αυτό δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο στη Haiti.»

Η μητέρα της ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να τη φροντίσει. Ξεχνούσε να δώσει τη θεραπεία τακτικά και ενώ η Nika έδειχνε σημάδια βελτίωσης, χωρίς τακτική θεραπεία, τα υγρά επέστρεφαν γρήγορα.


5

Δυστυχώς όμως, η μάνα της γινόταν όλο και πιο ασυνεπής με τη θεραπεία και η υγεία της Nika δεν φαινόταν να πηγαίνει καλά. Τότε όμως η Sarah έκανε μια συνταρακτική ανακάλυψη.

“Μπήκα στο σπίτι και βρήκα τη Nika εντελώς εγκαταλειμμένη να είναι ξαπλωμένη ανάμεσα σε σκουπίδια και περιτρυγιρισμένη από σκυλιά. Την ίδια μέρα πήγα στο Danita’s Rescue facility και ζήτησα να μεταφερθεί εκεί η Nika για το καλό της.

Εκείνοι δέχτηκαν το αίτημα της και πήγαν προς το σπίτι της Nika. Χωρίς δισταγμό, την παρέδωσε και έτσι η μικρή βρήκε ένα σταθερό σπίτι! Μετακόμισε στο ορφανοτροφείο με τη Sarah εκείνη τη μέρα και μετά από πολύ γραφειοκρατία, η κηδεμονία πέρασε στη Sarah!

5

Χρειάστηκε μήνες θεραπειών για να φτάσει η υγεία της σε μια καλή κατάσταση. Κάθε μέρα ήταν και μια μάχη για να κρατηθεί η μικρή στη ζωή, αλλά ήταν κάτι που σίγουρα άξιζε.

Τον Μάιο του 2015, δέχτηκαν να περάσει στις ΗΠΑ και με τον καιρό γινόταν ολοένα και καλύτερα.

10

Κάθε μέρα με τη Nika είναι ευλογία και η Sarah είναι ευγνώμον για κάθε στιγμή που περνάει με την εκπληκτική κόρη της!

Το μέλλον τώρα φαίνεται λαμπρό για τη μικρή – έχει γιατρούς να την προσέχουν και μια μητέρα να κάνει τα πάντα για το καλό της.

461112

Ελπίζουμε η Nika και η Sarah να ζήσουν όμορφες εμπειρίες μαζί και να είναι πάντα υγιέστατες!
loading...
Δημοσιεύτηκε: 2:53 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!