Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Από τους πασίγνωστους δικηγόρους της Αθήνας. «Δεν ξέρω, τι θα κάνει ο συνάδελφος,αλλά εγώ αν ήμουν δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη και της Φρόσως Κυριάκου θα διεκδικούσα τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ για την Αρναούτη και 500.000 για την Κυριάκου».

Και συνεχίζει o μεγαλοδικηγόρος: «Πρώτα από όλα, θα προσπαθούσα να τις εκπροσωπήσω και τις δυο και επειδή αυτό δεν είναι εφικτό, θα προσπαθούσα με έναν συνάδελφο να είχαμε κοινή γραμμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα δυο κορίτσια να λένε τα ίδια και πάνω απο ολα την αλήθεια, η οποία ετσι κι αλλιώς θα αποδειχθεί απο την αδιάψευστη μέθοδο του DNA της αστυνομίας».

Ρωτάμε τον δικηγόρο από πού  πηγάζει το χρηματικό ποσό της διεκδίκησης και το ύψος του…

» Ειναι απλό: αν οι τοξικολογικές εξετάσεις αποδείξουν οτι ο Παντελίδης οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ, αυτό θα συνεπάγεται την de facto ευθύνη του τροχαίου, άρα και την ευθύνη βλαβών των συνεπιβάτιδων του, αν υπολογίσουμε την ταχύτητα, την σφοδρότητα, τις βλάβες τον κοριτσιών και την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του Παντελίδη, ειναι βέβαιο οτι μιλάμε για τεράστιες αποζημιώσεις.»

Ρωτάμε τον δικηγόρο, και αν οι τοξικολογικές δείξουν οτι δεν υπήρχε αλκοόλ ή οποία αλλη ουσία στο αιμα του Παντελίδη τι γίνεται τοτε;

«Απλά τοτε πάμε σε διπλή αποζημίωση, διεκδικούμε και απο την οικογένεια Παντελίδη λόγω παραβίασης του ΚΟΚ και ριψοκίνδυνη οδήγηση που οδήγησε στο τροχαίο και εναντίον της ασφαλιστικής που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο του Παντελίδη. Τωρα θέλω την προσοχή σας, αν η ασφάλεια του Παντελίδη ήταν μικτή και ο Παντελίδης απο τις εξετάσεις αποδειχθεί νηφάλιος τότε και η οικογένεια Παντελίδη και τα 2 κοριτσάκια διεκδικούν τεράστια ποσά απο την ασφαλιστική. Αν ομως οι εξετάσεις δείξουν οποιοδήποτε ουσία πάνω απο το όριο τότε η ασφαλιστική δεν πληρώνει τίποτα.»

Κάναμε μια τελευταία ερώτηση, πόσο θα κρατήσει η ιστορία των αποζημιώσεων και των δικαστηρίων αν δεν υπάρχει συμβιβασμός;

«Πανω απο 5 έως 7 χρόνια υπολογίζω, αλλά στο τέλος οτι και να γίνει τα 2 κορίτσια θα δικαιωθούν ειμαι έβαιος, γιατί είναι τα αθώα θύματα ενός τροχαίου που θα τις στοιχειώνει για μια ζωή και το δικαστήριο ειναι πάντα με τα θύματα, ιδιαίτερα όταν προέρχονται απο φτωχές οικογένειες. Θα συμβούλευα την οικογένεια Παντελίδη να συμβιβαστεί αν το ποσό που θα ζητήσουν οι δυο οικογένειες των κοριτσιών ειναι λογικό»

Προσπαθήσαμε να εκλαικεύσουμε την συζήτηση που είχαμε με τον κορυφαίο δικηγόρο των Αθηνών προκειμένου να γίνουν απλά και κατανοητά σε όλους, όλα εκείνα που μπερδεύονται με γρίφους δικονομίας. Πώς μας τα είπε ακριβώς και πώς τα μεταφράσαμε…

«Ευθύνη βαρύνει άλλον τον οδηγό….αν ο υπόχρεος σε αποζημίωση οδηγός κάτοχος αποβιώσει είτε στο ίδιο το ατύχημα,είτε εξάλλου γεγονότος ,τοτε υποχρέωση προς αποζημίωση αποτελούσα τ��ν παθητική πλευρά της περιουσίας τους μεταβιβάζεται στους κλήρονόμους του θανόντος εκ του νόμου η εκ διαθήκης ΑΚ1710 ΕΠ».
Πηγή: Youweekly.gr
loading...
Δημοσιεύτηκε: 1:42 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!