Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Διαβάστε και κοινοποιήστε το

Πρόκειται λοιπόν για μια γνωστή μάρκα (ΔΕΛΤΑ), με πολλές πωλήσεις κτλ…Τα αναγραφόμενα στοιχεία έδιναν μια γρήγορη εντύπωση ότι πρόκειται για Ελληνικό προϊόν. Έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία, δεν αναφέρει ότι είναι Ελληνικό προϊόν, αλλά υπάρχει η έδρα της εταιρίας στην Ελλάδα, υπάρχει το bar-code με αρχικό αριθμό 520 όμως ΠΙΣΩ από την ετικέτα, πάνω στη συσκευασία, που αναφέρει ότι το περιεχόμενο είναι 100% ΓΑΛΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ…!!!

Αν αυτό δεν λέγεται ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ τότε πως λέγεται; Με την ανοχή μιας ανοργάνωτης και αδιάφορης ή απλά διαπλεκόμενης Ελληνικής πολιτείας, οι διάφορες εταιρίες στην χώρα μας, εξαπατούν τον Έλληνα καταναλωτή με κάθε τρόπο…έτσι ώστε και αν κάποιος θέλει να καταναλώσει Ελληνικά προϊόντα να μην είναι και τόσο Ελληνικά…!!! Εν τω μεταξύ είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε ένα πανίσχυρο θεσμικά οργανισμό για την προστασία του καταναλωτή.


Η Ελληνική Κοσμοκρατορία προτείνει σε όλα τα προιόντα την πλήρη καταγραφή σε εμφανές σημείο της χώρας-περιοχής προέλευσης και της χώρας-περιοχής συσκευασίας, συνοδευόμενο πάντα με την αντίστοιχη σημαία του κάθε κράτους (ένα μικρό σημαιάκι), ώστε να γίνεται εμφανές εύκολα από μακριά. Επίσης καλό θα ήταν να αναγράφονται και οι θέσεις εργασίας της αντίστοιχης μονάδας και φυσικά, δημιουργία ενός πανίσχυρου οργανισμού σε όλη την χώρα για την προστασία του καταναλωτή. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.
Δημοσιεύτηκε: 5:26 μ.μ.
Περισσότερα: , ,

2 σχόλια:

  1. Aφού εκμηδενήσανε την κτηνοτροφία, εισάγουνε γάλα απο άλλες χώρες γιατί τους έρχεται πιο φθηνό. Στο βωμό του κέρδους ως πολυεθνικές πια! Οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες εχουν ξενα αφεντικά! Και τα ξένα αφεντικά υποστηρίζουν τα δικά τους εθνικά προ'ι'όντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην δημιουργείτε εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη έτσι ανεύθυνα. Είναι γνωστό ότι δεν είναι ελληνικό όλο το γάλα που χρησιμοποιούν όλες οι ελληνικές εταιρείες και όχι μόνο η συγκεκριμένη. Το κάθε τυποποιημένο προϊόν της κάθε εταιρείας αναγράφει πάνω στη συσκευασία την προέλευση του γάλακτος ή που είναι κατασκευασμένο είτε είναι φρέσκο γάλα ή είναι κονσέρβα. Αν δηλαδή είναι ελληνική ή γερμανική ή βουλγάρικη η πρώτη ύλη. Αυτό το ίδιο ακριβώς προϊόν που είδατε εσείς, μπορεί μετά από 3 μήνες να αναγράφει στη συσκευασία ότι είναι από 100% ελληνικό γάλα.Τότε θα υπάρχει αρκετό γάλα στη χώρα μας οπότε θα το χρησιμοποιήσει η εταιρεία σαν πρώτη ύλη. Τώρα εσείς ξυπνήσατε και είδατε πάνω στη συσκευασία αυτή ότι το γάλα είναι από την Ουγγαρία. Δηλαδή δεν έπρεπε να το γράφει για να γνωρίζει αυτός που θα το πάρει τι ακριβώς αγοράζει; Είναι απορίας άξιο το ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν εσείς το διαπιστώσατε τώρα και θελήσατε να μας "ξυπνήσετε" μάλιστα. Επίσης δεν γνωρίζετε ότι ο κωδικός 520 δεν σημαίνει ότι ντε και καλά το προϊόν αυτό είναι κατασκευασμένο στην Ελλάδα. Είναι θέμα που το έχει καταχωρήσει η κάθε εταιρεία. Μπορεί δηλαδή κάλλιστα ένα προϊόν να έχει κατασκευαστεί στη Ιταλία για παράδειγμα και μάλιστα με ιταλική πρώτη ύλη και να έχει κωδικό 520 επειδή η εταιρεία που το διαχειρίζεται το έχει καταχωρήσει έτσι. Υπάρχει εταιρεία (ξένη) η οποία διαθέτει στην αγορά γάλα παστεριωμένο με εισαγόμενο ολλανδικό γάλα. Έχει παστεριωθεί και συσκευαστεί στην Πάτρα και έχει κωδικό 520. Τον επόμενο μήνα αυτή η ίδια συσκευασία της ίδιας εταιρείας μπορεί να γράφει απέξω "γάλα 100% ελληνικό" και πάλι θα έχει κωδικό 520. Υπάρχουν άλλες ελληνικές βιομηχανίες που γράφει στο κεσεδάκι με το γιαούρτι : 70% γερμανικό 30 % ελληνικό γάλα. Αυτό δεν σας έκανε εντύπωση; Εν αγνοία σας κάνετε κακό σε μια ελληνική εταιρεία υπέρ κάποιων άλλων. Γιατί δεν θέλω να σκεφτώ ότι το κάνετε εσκεμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στηρίξτε μας με ένα απλό like... Ευχαριστούμε!