Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τραμπουκισμοί, βασανιστήρια και άγρια καψόνια. Αυτή ήταν η... καθημερινότητα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις συμφοιτητών του.

"Τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο"
«Όταν τον πιάνει από το λαιμό και τον τραβάει με έναν ιμάντα ή μια πετσέτα,

 σαφώς και είναι επικίνδυνο. Τον έδεναν σε καρέκλες, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, τον κρέμαγαν στο παράθυρο. Πέρυσι είχε γίνει αυτό, τον είχαν κρεμάσει κάποια στιγμή από το παράθυρο» αναφέρει ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Φώντας Βρόσγος, ο οποίος ασχολείτο με την υπόθεση.

Μαρτυρία καθηγήτριας
Νέες μαρτυρίες που προκαλούν φρίκη. Πέντε εναντίον ενός. Μια κλίκα που έσπαγε πλάκα εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσε καθηγήτρια της σχολής κατά τη διάρκεια της διοικητικής έρευνας στους ελεγκτές.

«Η συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας είναι άκρως επικίνδυνη, βίαιη και εξευτελιστική» είπε η καθηγήτρια.

«Μόνο δικαιοσύνη, να βρεθούν οι υπαίτιοι, οι υπεύθυνοι σε όλο αυτό.. Δηλαδή ένα παλικάρι από το Ρέθυμνο και άλλα τόσα παιδιά πατριώτες, αντί να είναι μια ομάδα και να προσέχει ο ένας τον άλλον, να γίνεται αυτό το πράγμα. Ένα παιδί ήσυχο» δηλώνει ο ξάδελφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Στην αρχή αντιδρούσε αλλά μετά παραδόθηκε
Στην αρχή αντιδρούσε, λένε οι συμφοιτητές του, όμως τα κρούσματα βίας γίνονταν όλο και πιο συχνά που στο τέλος κουράστηκε να παλεύει. Είχε δεχθεί τόσο μεγάλη πίεση που παραδόθηκε, όπως υποστηρίζει ένας από τους συγκατοίκους του στην εστία της σχολής.

«Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν σε μια καρέκλα και ο Βαγγέλης κατέβασε το κεφάλι και απάντησε: “Αν θέλετε, δέστε με”».

Διαβάστε επίσης: Κι όμως, ο Βαγγέλης “δολοφονήθηκε”…

Γιατί όμως ο Βαγγέλης δεν μίλησε σε κανέναν για τα μαρτύρια που περνούσε;
«Το κακό είναι ότι στις συνεχείς ερωτήσεις της μητέρας του, αν συμβαίνει κάτι, ο Βαγγέλης το αρνείτο από την αρχή και εμάς μας κάνει εντύπωση, όμως οι επιστήμονες λένε ότι παιδιά που υφίστανται bullying δεν μιλάνε»λέει ο θείος του, κ. Γιώργος Βιδιαδάκης.

Επιστήμονες για bullying
Υπάρχουν νταήδες που βάζουν στο στόχο κάποιους συμφοιτητές τους, λένε οι επιστήμονες.

«Ό,τι είναι διαφορετικό, ό,τι δεν το καταλαβαίνουμε καμιά φορά τείνουμε να το περιθωριοποιήσουμε. Υπάρχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό αυτή η ιδέα του νταή, η εικόνα του νταή στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει ο ψυχίατρος, Άλκης Κωνσταντίνος Τσιάντης.

Το πρώτο νεκρό θύμα από bullying
«Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα, καταγεγραμμένο με θάνατο, του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού. Όπως καταλαβαίνετε μας απασχολεί πολύ το θέμα στο υπουργείο Παιδείας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.
Δημοσιεύτηκε: 11:10 μ.μ.
Περισσότερα: ,

12 σχόλια:

  1. Μετά το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή που δέχεται την αυτοκτονία σαι αιτία θανάτου, κάθε ποινική δίωξη είναι πια αστήρικτη. Η ψυχολογική πίεση που δέχονταν από συγκεκριμένα άτομα και που τον ώθησαν στην αυτοχειρία, αρκεί για να αποδοθούν ευθύνες,αλλά αυτό αποτελεί πλημμέλημα εν ολίγοις, ''σιγά τα λάχανα'' γι αυτούς.Οπότε η δικαιοσύνη αυτομάτως παραπέμπεται εκτός νομικών και πολιτικών πλαισίων. Αναγκαστικά δηλαδή,μιας και αποτελεί ηθικό καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η καθηγήτρια17 Μαρτίου 2015 - 1:42 π.μ.

      Και η καθηγήτρια γιατί δεν έλεγε κάτι. ?φοβόταν μην χάσει την θέση της. ?
      Δεν το βλέπω για αυτοκτονία. ..ένας πού σκέφτεται κάτι τέτοιο δεν έχει όρεξη για φαγητό. Ο Βαγγέλης είχε φάει και το φαγητό ήταν αχώνευτο.....

      Διαγραφή
    2. Μάλλον φοβόταν να χάσει την θέση της... ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    3. Μπορεί η καθηγητρια να φοβοταν το bulling...?????? το θέμα όμως είναι για το αν είναι πραγματική αυτοκτονία.Γιατι δεν άφησε σημειιωμα,γιατί δεν αυτοκτόνησε στο δωματιο του ή σε καποιο αλλο χώρο μέσα στη σχολή(πχ τουαλέτα) και περπάτησε με ένα μαχαίρι στις τσέπες του 800 μέτρα και πήγε μέσα στα ξερόχορτα να δώσει τέλος. Μα κανένας δεν τον είδε να περπατάει σε αυτον τον δρόμο???? Αποκλείεται λοιπόν καποιοι να τον μετεφεραν καποια στιγμή ήδη νεκρο με αμάξι και να τον άφησαν εκεί?? αποκλείεται ακόμα να του κόψανε και το χέρι του έτσι για πλάκα...???????

      Διαγραφή
    4. η καθηγητρια ενημερωσε ουκ ολιγες φορες τη μητερα

      Διαγραφή
  2. Ολοι φταινε να κλείσει η σχολή να μη πάρει πτυχίο κανένας τους ποτέ από κανένα πανεπιστήμιο και όλοι οι εκπαιδευτικοί να μείνουν για πάντα εκτός εκπαιδευτικού σύστήματος ας κάνουν άλλη δουλειά ας πούμε ας πετάξουν χαρταετό μόνο γίαυτό είναι ικανοί όλοι μέσα στη σχολή συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ.ΑΦΟΥ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ????ΑΠΟΡΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εκπαιδευτικοί τι έκαναν ,έχουν την ίδια ευθύνη με αυτούς που τον κακοποιούσαν.Οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΑΠΟ BULLYING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΠΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ,ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ BULLYING Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψυχή μου σε φαγανε βαγγελακη μου άδικα τα πάθη του Χριστού πέρασες ζωή μου τι να πω τόσος πόνος κ τόση θλίψη έχω μέσα στην καρδιά μου Βαγγέλη μου ....δεν υπήρξε ουτε ένας να σε υπερασπιστεί γιατί? Γιατί ...είναι υπεύθυνοι όλοι κ αυτοι που σε βασανιζανε κ αυτοι που δεν κάνανε κατι για να σε βοηθήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tpt dn kanei to upourgio paidias einai axristoi oloi tous sto diko mou sxoleio mpenan e3osxolikoi kai trampoukizan tous pantes kai kanenas dn ekane tpt otan omws eidan to olo 8ema me ton baggelh bgikan oloi ebestitoi gia na paroun likes oi an8rwpoi ths xwras mou einai gia klamata kai ntrepomai pou eimai ellhnas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να κάνουμε όλοι τους έκπληκτους. Και οι καθηγητές όλων των σχολών και των σχολείων τα ξέρουν και οι μαθητές και όλοι εμείς οι απέξω. Όλοι τα γνωρίζουμε. Ποίος δεν γνωρίζει ποίοι ψηφίζονται στα γυμνάσια και στα λύκεια με δημοκρατικές διαδικασίες; Αναδεικνύουν προέδρους δεκαπενταμελών συμβουλίων τους πιο νταήδες. Αυτούς που διοργανώνουν πάρτι και εισπράττουν μίζες, που μεθοδεύουν καταλήψεις και ουαί και αλλοίμονο σ' αυτόν που θ' αντιδράσει ή από τον ευαίσθητο που θα βρεθεί μπροστά τους. Αυτός είναι το εισιτήριο για να συνεχίσουν να ασκούν τη βία και να ανεβαίνουν στην ιεραρχία. Και αν θελήσεις να αντιδράσεις δεν γίνεται! Τους υποστηρίζει η οικογένειά τους που και αυτή αποτελείται από νταήδες που θέλουν τα παιδιά τους να γ@μ@νε και να δέρνουν. Τους ανέχονται οι δάσκαλοι γιατί και αυτοί φοβούνται. Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που μπορεί να επιβιώνει ο ισχυρότερος ενώ ο αδύναμος υποφέρει και υποφέρει διπλά από την υποκρισία όλων μας και την ανυπαρξία των νόμων που δεν εφαρμόζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στηρίξτε μας με ένα απλό like... Ευχαριστούμε!