Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Μπορεί το χθεσινό ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός να ολοκληρώθηκε χωρίς...παρατράγουδα, όμως ο γνωστός ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ έχει λόγο που «τρελάθηκε»! Ποιον αποκαλεί ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Από την ΠΑΕ, έχει περάσει ένα κλίμα σοβαρότητας στην εποχή Σαββίδη και δεν υπάρχουν επικοινωνιακές κορώνες. Αυτό είναι καλό;

 Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις μεγάλες ομάδες που παίζουν διαφορετικά το παιχνίδι. Και κάποια ΜΜΕ που αναζητούν με αγωνία – και συνήθως λάθος τρόπο – την ανάσταση του προϊόντος.

Για τον Ολυμπιακό τα επικοινωνιακά του έχουν εκνευριστικό ύφος. Πάνε να περάσουν πως πέρασαν περίπατο από την Τούμπα, ξεχνώντας προφανώς πως κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακάς τους.

Πάνε να περάσουν πως κατέβασαν ταχύτητα, πως κέρδισαν με 2-0 γιατί δεν έλεγε να μπουκάρει μέσα η Τούμπα. Και λέω εγώ ο αδαής. Αν γινόταν το 1-2 στο τέλος του ημιχρόνου; Αν γινόταν στο 60΄; Τι θα έκαναν; Θα ξαναέβαζαν μπρος τη μηχανή; Αυτά πραγματικά ούτε στα καφενεία δεν γίνεται να τα συζητάνε. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο τέτοιες προσεγγίσεις.

Τον ΠΑΟΚ τον πίεσε η Ντόρντμουντ όχι ο Ολυμπιακός. Τον πάτησαν οι Γερμανοί. Ο Ολυμπιακός είχε το τάιμινγκ, ήταν η μέρα του σε αντίθεση με αυτή του ΠΑΟΚ. Ήταν θέμα μέρας ξεκάθαρα. Όχι πως ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα ή έχει καλύτερο ρόστερ. Για να μη παρεξηγηθώ. Απλά έτυχε, ο Ολυμπιακός να είναι πιο σοβαρός στη φάση που κρίθηκε ο αγώνας και όταν έπρεπε να διασφαλίσει το σκορ, φάνηκε γιατί πλήρωσε έξι εκατ. ευρώ για να πάρει τον Ρομπέρτο.

Αρχίζουν μετά να λένε για τη διαιτησία. Εντάξει να γελάει κανείς. Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτή γιατί δεν θεώρησα πως έπαιξε ρόλο. Όμως είμαι αναγκασμένος να βάλω μία σειρά.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για πέναλτι του Τζαβέλλα στον Φορτούνη. Εγώ λέω πως είναι ένα μαρκάρισμα ακριβώς έτσι ώστε να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ το γκολ και στα όρια του φάουλ. Είναι μαγκιά του ποδοσφαιριστή και όχι αβλεψία του διαιτητή. Έτσι λέω εγώ. Δεν μπορούσε ο Γιάχος να το σφυρίξει. Είμαι σίγουρος πως θα το ήθελε πολύ, αλλά δεν μπορούσε.

Αυτή η ηλίθια διαιτητολαγνία. Να πάμε στο by the book και όχι στο by the spirit.  Ο διαιτητής, είναι υποχρεωμένος να παίζει σύμφωνα με το πνεύμα του αγώνα και όχι κατά γράμμα τον κανονισμό. Οι διαιτητές που σχολιάζουν, είναι εγκληματίες κατά του αθλήματος. Σχολιάζουν τον κανονισμό. Αν είναι έτσι, τότε του Κλάους στο 45΄γιατί δεν είναι πέναλτι;

Η κλωτσιά του Βίτορ είναι κόκκινη, λένε. Οκ, είναι κόκκινη. Πόσες τέτοιες και μάλιστα από πίσω έχει δώσει ο Μιλιβόγιεβιτς; Στο πνεύμα του αγώνα, κανένα μαρκάρισμα του Βίτορ δεν είναι κόκκινη. Κάνει λάθος πάσα ο Τζιόλης και τρέχει να προλάβει τη μπάλα με άγαρμπο τρόπο. Γιατί αν την χάσει, φεύγει μόνος ο Ντουρμάζ. Εκεί ο παίκτης δεν έχει πρόθεση να χτυπήσει τον παίκτη, βλέπει μόνο την μπάλα. Τελικά τον χτυπάει, όμως για μένα, η απευθείας κόκκινη πρέπει να συνδέεται με την πρόθεση. Βάσει κανονισμού αν δεν μετράς την πρόθεση, αντίο ζωή…

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ποδόσφαιρο περιμένετε να δούμε με τέτοιες επικοινωνιακές πρακτικές. Και ο Παναθηναϊκός βέβαια σε αυτό το κομμάτι δεν πάει πίσω. Είδα τον αγώνα στη Ξάνθη και νόμιζα πως δεν τον είδα.

Ο Βοσκάκης για 25 λεπτά έπαιζε Ξάνθη. Ναι, οκ, το δέχομαι να υπάρχει ένας σχετικός εκνευρισμός. Έβγαλε κάρτες μόνο στον Παναθηναϊκό, έδωσε περισσότερα φάουλ στους Ακρίτες παρότι δεν είχαν κατοχή. Όλα αυτά τα ζούμε όσοι δεν είμαστε Ολυμπιακοί.

Τώρα για πέναλτι στον Μπεργκ, που πετάει κώλο πίσω για να βρει επαφή με τον αμυντικό ή για την υπέρτατη σφαγή που λέγεται πως έκανε ο Βοσκάκης, δεν είναι απλά μία υπερβολή, είναι εκτός πραγματικότητας. Και να εξηγήσω τι εννοώ.

Ο Βοσκάκης αν ήθελε να τελειώσει τον Παναθηναϊκό είχε τις φάσεις. Δύο φάουλ του Ζέκα θα μπορούσαν να είναι δεύτερες κίτρινες. Ξέχωρα αν είναι η πρώτη ή όχι. Αν θέλει να σε τελειώσει, σε τελειώνει.

Επίσης, βάλε μου εμένα τον Βοσκάκη να σφυρίζει τόσο λίγο, γιατί αφήνει το παιχνίδι ο συγκεκριμένος και ας έχει ο αντίπαλος τα διπλάσια φάουλ από μένα. Τον προτιμώ από τον Κουκουλάκη που σφύριζε συνεχώς στη πρεμιέρα που παίξαμε εμείς με την Ξάνθη και δεν μας άφησε να παίξουμε μπάλα ποτέ.

Και η ΑΕΚ επίσης το ίδιο. Μουρμούρα συνεχώς οι παίκτες μέσα στο παιχνίδι και έτοιμοι να εκτελέσουν όλοι άμα γίνει η στραβή. Δεν διάβασα όμως πουθενά να λένε για το φάουλ που έφερε το γκολ του Μπαρμπόσα στη Βέροια. Υπάρχει περίπτωση ο Αρετόπουλος να θέλει να σε σφάξει και να σου δώσει αυτό το φάουλ στο 90΄; Ναι έχουν δίκαιο για τη φάση του οφσάιντ με τον Ατρόμητο, δεν το συζητώ. Αλλά μέχρι εκεί.

Εννοείται πως γνωρίζω καλύτερα από πολλούς που διαβάζετε εδώ, το τι ακριβώς συμβαίνει.

Απλά εκτιμώ πως οι υπερβολές, οι επικοινωνιακές κορώνες, απλά επιβεβαιώνουν τους Ολυμπιακούς που λένε πως κάποιοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Ο μόνος τρόπος για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, είναι να κατανοήσει η Πολιτεία πως υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες που ελέγχουν μεγάλους μηχανισμούς με τεχνοκρατικό τρόπο και δεν μπορεί να κάνει άλλο τα στραβά μάτια.

Αν δει πως το μόνο που γίνεται είναι μία πίεση προς την αλλαγή Χαλίφη, τότε νομιμοποιείται να μη κουνήσει το χεράκι της.

Και επειδή πιάσαμε την επικοινωνία, στην οποία συνήθως ο ΠΑΟΚ βγαίνει από κάτω λόγω της επιλογής που έχει κάνει, φανταστείτε τι θα γινόταν αν στη θέση μας ήταν κάποιος άλλος στη σημερινή υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ κουβέντα δεν είπε πουθενά, ανακοίνωσε απλά το αποτέλεσμα. Ούτε κόσμο έστειλε στα δικαστήρια για να κάνει κλίμα, ούτε κάποια επικοινωνιακή διεργασία έκανε για αυτή την υπόθεση.

Πηγή: sdna.gr
Δημοσιεύτηκε: 10:52 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,

Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες - Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!